Венцислав Симеонов и бургаският мъжки волейболен отбор Дея Спорт се разделиха по взаимно съгласие. Новината съобщиха от управата на клуба. 

"Благодарим на Венци за съвместната ни работа. Той издигна работата в клуба на много високо ниво, но след колебливите ни резултати през първия сезон на първенството, на съвместна среща заедно решихме, че е по-добре и за двете страни да прекратим сътрудничеството си. Искаме да благодарим на Венци за всичко, което е направил за Дея - той винаги ще бъде наш приятел и един от нас! Нашият млад и амбициозен отбор дължи голяма част от облика си на хора като Венци! Вярвам му безрезервно като треньор и много го уважавам като човек и въпреки, че това е тъжен момент за нас, аз съм длъжен да се съобразя с неговото решение. Желая успех в бъдещите начинания на Венци и искам да му кажа, че винаги може да разчита на приятелите си тук", заяви д-р Александър Маджуров, президент на Дея Волей.

Все още не е ясно, който ще води състава, който освен в мъжкото ни волейболно първенство, е част и от европейския турнир "Чаландж Къп". 

На 30 ноември бургазлии загубиха от гръцкия Олимпиакос с 0:3 гейма (19:25, 22:25, 18:25) в първа осминафинална среща. Реваншът е в Бургас на 13 декември.