Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри (32-0-1, 23 KO) от Великобритания ще защитава пояса на Световния боксов съвет срещу сънародника си Дерек Чисора (33-12, 23 KO) тази вечер около полунощ българско време.

Двамата се срещат на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в северен Лондон и се очаква "Циганският крал“ да завърши победно трилогията над 38-годишния си съперник, когото надви през 2011 и 2014 година.

Двубоят ще е първият за Фюри, откакто нокаутира Дилиан Уайт в шестия рунд на стадион "Уембли" през април, след което той временно се оттегли, както бе обещал на жена си.

Този четвъртък, на пресконференция, Фюри разкри, че е "в отлична форма, в добро настроение, готов за рокендрол", и че ще се радва да се бие всеки месец от годината.

"Тренирам много здраво и уважавам всеки съперник, срещу когото съм се изправял. Давам 110% всеки път, когато съм във фитнеса, тренирах 9 седмици за тази битка, не съм правил секс 6 седмици“, признава боецът.

Чисора подчерта, че ще отиде на война.

"Искам да взема това, което е негово, и да го направя мое. Физически и психически", призна той.

Ветеранът разкри, че той и Фюри са направили залог, без пари, който ще стане ясен за всички след битката.

Промоутърът на шампиона Боб Аръм сподели пред репортери, че обединителна битка с шампиона на WBA, IBF, WBO и IBO Александър Усик ще е следващата година.

"Не виждам никаква причина битката на Усик с Тайсън Фюри да не може да се проведе бързо. Това е следващата битка, освен ако господин Чисора не реши друго".