Петкратният световен шампион Бразилия загуби от Камерун с 0:1 в последния си мач от група "G" на Световното първенство по футбол в Катар. "Селесао" още преди този двубой си беше осигурил класиране за следващата фаза на турнира, където на осминафиналите ще срещне Южна Корея.

Единственото попадение вкара в добавеното време Винсент Абубакар, който свали фланелката си, за да отпразнува попадението, за което получи втори жълт и съответно червен.

Бразилците изпуснаха куп голови положения в двубоя и изненадващо накрая загубиха.

Селекционерът на Бразилия Тите направи 9 промени в сравнение с победата с 1:0 над Швейцария, а в стартовите 11 от предишния състав бяха само Едер Милитао и Фред.

Дани Алвеш изведе петкратните шампиони с капитанската лента и стана най-възрастният бразилец в историята, играл на Световно първенство, със своите 39 години.

За Бразилия заради травми срещата пропуснаха Неймар, Данило и Алекс Сандро. Тимът си бе осигурил участие на осминафиналите след победи в първите си две срещи - с 2:0 над Сърбия и с 1:0 над Швейцария.

В началото на двубоя бразилските фенове показаха огромен транспарант с лика на Пеле и пожелания за бързо оздравяване на легендата.

Камерун беше без своя страж Андре Онана, който бе изваден от състава по дисциплинарни причини, а Девис Епаси застана на вратата.

Въпреки че игра с резервите, Бразилия създаде доста голови положения преди първото полувреме, но не успя да стигне до гол. Мартинели и Антони притесняваха защитата на съперника, а Епаси отрази удари на Едерсон и Фред. Родридо, Дани Алвеш и отново Антони също направиха пропуски в края на полувремето.

В 50-ата минута възпитаниците на Ригоберт Сонг можеха да открият резултата. Звездата Венсан Абубакар отправи шут по диагонала, който обаче не влезе във вратата на Едерсон.

Две минути по-късно Тите направи принудителна смяна, след като Алекс Телеш получи контузия и на негово място се появи Маркиньос. Последваха нови пропуски на Габриел Мартинели, Едер Милитао и Антони.

Бразилците постоянно правеха атаки към вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат гол.

В първата минута на даденото от съдията повече от 10-минутно продължение Венсан Абубакар донесе успеха на Камерун. Резервата Мбекели центрира към капитана, който с глава не даде никакъв шанс на Едерсон.

Секунди по-късно Абубакар свали фланелката си от радост, за което получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

Бразилия завършва на първо място в класирането с 6 точки, колкото има и Швейцария, а Камерун и Сърбия отпадат от шампионата.