Марек Юнион Ивкони постигна втора победа за сезона, след като спечели срещу Славия с 3:0 (25:15, 25:19, 25:22) в първия мач от деветия кръг на мъжкото волейболно първенство.

Дупничани доминираха напълно през първите два гейма, като едва в третия "белите" успяха да подобрят играта си и имаха своите шансове да вземат частта.

Третият гейм започна добре за гостите, които поведоха с 4:1, но последва изравняване 6:6. Частта продължи точка за точка до 20:19, след което домакините успяха да оползотворят своите възможности и след 25:22 затвориха срещата.

С две победи от 9 мача, състезателите на Найден Найденов заемат временната десета позиция в Ефбет Супер Волей. Славия са зад тях, на 11-о място, с една победа и 8 загуби.

Двубоят беше интересен и с факта, че за първи път в България дебютира волейболист от Либия - Moхамед Гарваш Ташуна, който получи своята картотека в сряда. Впоследствие Ташуна беше избран и за Играч на мача.

Мохамед не е първото екзотично попълнение в дупнишкия клуб. В последните години Марек се превърна в атрактивно място за волейболисти от Уганда и Руанда.