Англия разгроми Уелс с 3:0 в последен двубой за двата тима от груповата фаза на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар.

Соченият за един от фаворитите в турнира тим на Гарет Саутгейт надделя след попадения на Маркъс Рашфорд в 50-ата, Фил Фоудън в 52-ата и отново Рашфорд в 68-ата минути.

Първото полувреме приключи без попадения, но англичаните осезаемо владееха топката и имаха по-чистите положения, докато Уелс стигнаха само до удар извън рамките на вратата на Джо Алън в края на частта.

"Трите лъва" направиха своя удар в началото на второто полувреме когато в рамките на две минути матираха своя съперник.

В 50-ата минута Фоудън бе повален от Родон на границата на наказателното поле. Рашфорд изпълни по перфектен начин пряк свободния удар, давайки аванс за Англия, а само минута по-късно звездата на Манчестър Юнайтед стартира нова атака, отнемайки от Дейвис топката. Последва пас към Хари Кейн, който центрира, а в наказателното поле на Уелс най-съобразителен беше Фил Фоудън, който удвои.

В 68-ата Рашфорд продължи със страхотните си изяви, отбелязвайки след самостоятелна акция. До края на срещата Рашфорд можеше да отбележи и хеттрик, но вратарят на Уелс отрази нов опасен удар на играча на "червените дяволи".

Победата означава, че Англия завършва като победител в тази група "B" с актив от 7 точки. Втори завършва тимът на САЩ с 5, който също продължава към елиминациите, а Иран (3) и Уелс (1) отпадат от надпреварата.

На 1/8-финалите Англия се изправя с втория от група "А" тим на Сенегал, а САЩ среща тимa на Нидерландия.