Отборите на Сърбия и Камерун сътвориха истинско зрелище в среща от втория кръг в група "G" на Световното първенство по футбол в Катар, след като завършиха 3:3.

На стадион "Ал Джануб" двата отбора си поделиха по една точка, след като Жан-Шарл Кастелето откри резултата за африканския тим след около половин час игра, но в добавеното време на първото полувреме Страхиня Павлович и Сергей Милинкович-Савич обърнаха резултата в полза на Сърбия. Западните ни съседи продължиха със силната си игра и в началото на второто полувреме, когато Александър Митрович увеличи преднината на Сърбия на два гола.

Тимът на Камерун от своя страна успя да отговори в рамките на три минути, между 63-ата и 66-ата, когато Винсент Абубакар и Ерик-Максим Чупо-Мотинг реализираха за крайното 3:3. Двата отбора не успяха да стигнат до победата в последния половин час игра и в крайна сметка спечелиха първите си точки на Световното първенство.

Равенството от своя страна драстично намали шансовете и двата отбора да се класират за елиминациите, защото пред тях с по три точки са другите два състава в група "G" Швейцария и Бразилия, които ще играят един срещу друг днес.