5-кратният световен шампион Бразилия и Швейцария ще премерят сили един срещу друг във втория си мач от група G на Световното първенство в Катар. Двубоят на стадион “974" е с начален час 18:00 българско време.

Южноамериканците започнаха надпреварата впечатляващо и победиха с 2:0 Сърбия чрез изключително красив стил в духа на жого бонито от миналото. В светлината на прожекторите бе централният нападател Ричарлисон, който отбеляза и двата, вторият от които бе със странична ножица. Въпреки това най-голямата звезда на "селесао" Неймар и десният бек Данило напуснаха терена с контузии в глезените си, които ги вадят от днешния двубой.

В Швейцария могат да са доволни от своето начало на Мондиала. "Кръстоносците" победиха с 1:0 Камерун в първата си среща, а успехът дойде след гол на Брийл Емболо. За разлика от своя опонент, нито един от титулярите на Швейцария не е с травма.

На Световното в Русия през 2018 двата състава отново бяха в една група, а тогава завършиха 1:1. Ако сега бъде излъчен победител, той ще се класира за 1/8-финалите.