Южна Корея и Гана излизат от 15:00 часа българско време в решаващ мач за двата отбора от груповата фаза на Световното първенство в Катар. Азиатците завършиха 0:0 в първия си двубой срещу Уругвай, но сега няма да имат възможност за ново реми и срещу Гана. 

Лидерът на корейците Сон Хюн-Мин имаше контузия преди началото на турнира, а в първата среща бе с предпазна маска на лицето, но не успя да покаже най-доброто, на което е способен. Въпреки това наставникът Пауло Бенто ще разчита на капитана си, който ще изведе състава срещу “черните звезди". Южна Корея може да разчита до известна степен и на добрата си статистика срещу отбори от Африка, като до този момент има 27 победи, 15 равенства и 13 загуби.

Гана, който бе считан за един от аутсадерите в групата отстъпи драматично срещу Португалия с 2:3. Ганайците са отборът, достигал най-далеч от своя континент от 2010-а насам, когато бяха четвъртфиналисти в Южна Африка. Старши треньорът Ото Адо бе критичен срещу някои решения на съдията в мача с “мореплавателите", а освен това съставът може да разчита и на отличната си голова статистика - Гана е отбелязвал попадение във всеки от своите 13 двубоя на Световно първенство. В досегашните си мачове двата отбора имат по 3 победи всяка и нито едно равенство.