Хърватия и Канада ще преплетат шпаги един срещу друг на “Халифа Интернешънъл" във втория си двубой от група F на Световното първенство в Катар, който е с начален час 18:00 българско време.

Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия започна слабо настоящия турнир. Съставът бе считан за фаворит срещу Мароко, но стигна само до нулево равенство. Сега “ватрените" ще се изправят срещу Канада. Европейците нямат право на втора грешка, ако искат да продължат към елиминациите, тъй като в третия мач ги очаква големият фаворит Белгия. Андрей Крамарич, Никола Влашич и Иван Перишич ще се опитат да се реваншират за неубедителната игра в първия мач, като от голямата звезда Лука Модрич също се очаква повече.

Канада изненада приятно мнозина с представянето си срещу Белгия. “Кленовите листа", за които това е първо Световно първенство от 1986-а насам, бяха смятани за аутсайдер срещу “червените дяволи" и загубиха с 0:1, но оставиха впечатлението, че това е било незаслужено особено заради играта си през първото полувреме. Те имаха повече положения в сравнение със съперника си, а тяхната звезда Алфонсо Дейвис не успя да вкара дузпа в през първата част, след като Тибо Куртоа спаси.