Капитанът Лионел Меси записа гол и асистенция, а Аржентина победи с 2:0 Мексико и запази шансовете си за излизане от група "С" на Световното първенство по футбол в Катар.

Двата отбора направиха нулево първо полувреме пред близо 90 хиляди зрители на "Лусаил Стейдиъм". Те играха бърз и качествен футбол, но не създадоха много положения.

Мексиканският нападател Алексис Вега получи възможност да открие резултата от пряк свободен удар преди почивката, но Емилиано Мартинес изби топката с плонж. За Аржентина пропуснаха Меси и Лаутаро Мартинес.

Лео бе фаулиран на малко повече от 20 метра пред вратата на мексиканците в началото на второто полувреме и в 51-та минута имаше възможност да вкара едно от марковите си попадения. Звездата на Аржентина обаче изпрати топката над напречната греда на Гийермо Очоа.

Меси се реваншира в 64-та минута. Той получи втори шанс да стреля от тази позиция и този път го направи прецизно от игра, изпращайки топката по земята в долния ляв ъгъл за 1:0.

Двукратните световни шампиони овладяха контрола над мача в следващите минути и затвърдиха доминацията си с второ попадение в 87-та минута. Енцо Фернандес получи къс пас от Меси, след което финтира Ерик Гутиерес на ъгъла на наказателното поле и изпрати точен фалцов удар в обратния ъгъл.

Така Аржентина се изкачи на второ място с 3 точки, колкото има третият Саудитска Арабия. Полша води с точка повече, а Мексико е на дъното с едно равенство и една загуба.