ЦСКА спечели като гост срещу Дея спорт (Бургас) с 3:2 (16:25, 25:19, 22:25, 25:23, 15:12) в мач от осмия кръг на efbet Супер Волей, който се игра в зала "Младост“ в Бургас.

По този начин "червените“ спечелиха дербито на кръга, като успяха да се вдигнат след тежката загуба от Левски в своята зала през изминалия кръг. С това те записаха шести успех в шампионата, като с една загуба и 16 точки заемат трето място във временното класиране.

Дея не успя да използва максимално домакинското си предимство, като поведе с 2:1, но отстъпи в тейбрека. Така бургазлии отбелязаха пета загуба, като с 3 успеха  и 11 точки запазват седма позиция в подреждането.

След много обрати срещата продължи над два часа и половина. В крайна сметка по-добра психическа устойчивост показаха волейболистите на ЦСКА, които след като изоставаха с 1:2 направиха пълен обрат за крайния успех.

ЦСКА започна силно и след добър начален удар взе преднина от 11:6. Домакините се надигнаха, като показаха на какво са способни. Те не само стопиха изоставането си, но направиха пълен обрат, като поведоха с 18:14. Това доведе до смут в редиците на гостите, те започнаха да грешат и Дея спечели гейма с голяма разлика.

Втората част започна равностойно и това продължи до 7:7. След това "армейците" отново натиснаха, като поведоха с 15:10. Димитър Димитров бе неудържим в атака и бе с основен принос за спечелването на гейма, което доведе до равенство 1:1.

В третата част домакините тръгнаха силно и диктуваха нещата до 18:12. Последва щурм на ЦСКА, като "червените“ успяха да наваксат и намалиха пасива си до точка 19:20. Последва игра точка за точка, като в решителния момент столичани пропуснаха възможност да изравнят за 22:22. Домакините устояха на всички атаки, като спечелиха гейма с блокада.

В четвъртия гейм ЦСКА се откъсна в средата с 4 точки (14:10) и диктуваше развоя, но допусна авансът да бъде стопен, а Дея изравни при 20:20. Този път в най-важните минути "армейците" издържаха на всички опити на домакините за обрат - 25:23.

В тайбрека ЦСКА запази възходящата си линия и показа стабилност. Гостите взеха ранен аванс (6:3), а Димитър Димитров докрай не можа да бъде спрян в атака. ЦСКА поддържаше темпото докрай, като спечели с крайното 3:2.

Диагоналът Димитър Димитров бе топреализатор и завърши с 38 точки (3 блока, 3 аса). Тодор Костов добави още 18 точки (5 блока, 1) за успеха.

За Дея спорт Тодор Вълчев реализира 19 точки (5 аса!, 1 блок), а Николай Учиков се отчете с 16 точки (2 блока, 1 ас ).