Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в мач от втория кръг на група "С" от Световното първенство по футбол. Аркадиуш Милик и Роберт Левандовски донесоха успеха на поляците, като се разписаха във всяко от полувремената. Любопитно бе, че това е първи гол на Левандовски на Мондиали.

В първите минути играта бе по-накъсана от нарушения, като нямаше чисти положение пред двете врати.

В 26-ата минута след изпълнение на ъглов удар Кристиан Белик насочи топката остро с глава към вратата на саудитите, но Ал Шехри също с глава изби топката в нов корнер.

Полша откри резултата в 39-ата минута. Вратарят Шчесни даде начало на бърза атака, която премина по дясното крило чрез Матю Кеш. Топката стигна до Левандовски, който изпревари вратаря Мохамед Ал Оуаис и от аутлинията върна топката към Пьотр Жиелински, който с мощен удар я вкара под напречната греда.

В последната минута на първата част Саудитска Арабия получи дузпа. Ал Шехри бе съборен от Билек, като съдията Боскилия даде нарушението, след като се консултира с ВАР.  Ал Бурикан изпълни дузпата по земя, но вратарят Войчех Шчесни изби удара с дясната си ръка, а по-впечатляваща бе намесата му при добавката на Ал Бураик, като успя да отбие в ъглов удар.

В 55-ата минута защитниците на Полша се засуетиха и не успяха да изчистят топката, която попадна у Ал Давсари, който стреля, но вратарят изби с крак.

В 63-ата минута Милик пропусна да вкара втория си гол в мача. Той получи хубаво центриране отляво и с плонж стреля с глава, но топката се отби в напречната греда и се върна на терена.

Веднага след това европейците отново бяха близо до попадение. Роберт Левандовски засече успореден пас, като стреля с десния крак, но кълбото се удари и в левия му крак, и завърши в левия страничен стълб на вратата на Ал Оуаис.

В 78-ата минута сериозен пропуск за арабите направи Ал Малки. Той бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, като топката мина много близо до левия стълб на Шчесни.

В 82-рата минута Роберт Левандовски подпечата победата на поляците. Той се възползва от груба грешка на Абдулелах Ал Малки, който не успя да овладее топката, открадна я и останал сам срещу вратаря в левия крак стреля покрай него. Това бе първи гол за полския стрелец на световни финали, като той падна едва в шестия мач на падателя.

Благодарение на успеха, Полша събра 4 точки и оглави класирането в Група "С". Следващият мач на "Дружина полска" е срещу Аржентина, докато Саудитска Арабия ще се опита да продължи напред в двубой с Мексико.