Отборът на ЦСКА-София гостува на третодивизионния Гигант (Съединение) в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България по футбол. Двубоят в Съединените започва в 12:00 часа. Съдия на мача е Димитър Димитров.

Треньорът на ЦСКА-София Саша Илич се очаква да даде шанс за изява на играчи, които имат по-малко игрочи минути от началото на сезона.

На вратата ще е Димитър Евтимов. Аут от сметките за Саша Илич са Тибо Вион и Брадли Де Нойер, тъй като и двамата са наказани. Нападателят Бисмарк Чарлс, който почти през цялото време е контузен, най-сетне отново е възстановен и се очаква да започне титуляр. Канцлера игра 45 минути в контролата срещу Миньор миналата седмица и се представи на ниво.

Към момента Гигант се намира на 3-ото място в Югоизточната Трета лига, като е в серия от 3 мача без победа - 2 равенства и 1 загуба. Това обаче е втори двубой за тима от Съединение в турнира за Купата. В предишния кръг югоизточният тим надви втородивзионния Добруджа с 2:1, като победният гол падна в последните секунди.

Победителят от мача ще се изправи на осминафиналите срещу Септември (София), като ще е гост.

 

Програма за мачовете от турнира:

 

1/16-финали

12:00 Гигант Съединение - ЦСКА DIEMA SPORT

13:30 Севлиево - ЦСКА 1948

13:30 Миньор Перник - Берое

 

1/8-финали

13:30 Марица - Арда