Програмата на световното първенство в Катар продължава с втория кръг от групи С и D. Двата мача от днешната програма с участието на Аржентина и Франция, предизвикват най-голям интерес сред феновете. Любопитно е да се види още, дали Саудитска Арабия е способна да сътвори втора изненада на този Мондиал. 

В група С "Зелените орли“ срещат днес Полша от 15:00 часа на "Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в Ал Райан, а статистиката не е в тяхна полза. Саудитите загубиха девет от последните си 10 мача срещу европейски съперници на световно първенство. Тимът на Саудитска Арабия спечели само два от предишните си 15 мача на мондиали.

Полша ще опита да запише трети пореден мач на Световно без допуснат гол. За последно тимът постигна това през 1974 и 1978 г.

В същата група Аржентина посреща Мексико в късния мач от 21:00 часа на "Лусаил Айконик Стейдиъм“ в новопостроения град Лусаил. Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес определи днешния мач с Мексико като първи финал на "гаучосите“ за световната титла от Мондиал 2022. Причината за това е, че аржентинците нямат право на втора грешка след шокиращата загуба от Саудитска Арабия. Аржентина спечели трите си предишни срещи с "ацтеките“ на световни първенства и няма загуба в последните си 10 мача с този съперник.

Мексиканците обаче имат проблем – трудно вкарват голове. В последните си три мача на Световни първенства нямат реализиран гол.

В група D Франция разби австралийците в първия си мач, а днес от 18:00 часа на стадиона в Доха, "петлите“, ще опитат да спечелят шести пореден успех на световни първенства, а заедно с това да си осигурят място на осминафиналите. "Червеният динамит“, обаче е труден за побеждаване съперник, който направи равенства в последните си три срещи на мондиали. 

В същата група Австралия и Тунис излизат от 12:00 часа на "Ал Джануб Стейдиъм“, в Ал Вакрах. "Кенгурата“, трябва да покажат, че са способни да се изправят след тежката загуба с 1:4 от Франция. Тунизийците от своя страна получиха сериозна увереност в силите си, след като направиха нулево равенство с Дания. Това беше едва вторият случай, в който Тунис не допуска гол в мач от Световно.