Тимовете на Уелс и Иран откриват днешната програма на Световното първенство, което продължава в Катар. Двата отбора, които са част от група "B" излизат в спор за трите точки в 12:00 часа българско време на стадион “Ахмад Бин Али".

Уелс спечели точка при първия си мач в турнира, завършвайки 1:1 със състава на САЩ като попадението за британците отбеляза звездата им Гарет Бейл от дузпа. Персите, от своя страна, бяха тотлано надиграни от Англия с 2:6 в другата среща от тази група. 

Джо Алън се завръща в състава на Уелс за двубоя с Иран. Той лекуваше контузия, но днес се очаква да бъде титуляр за сметка на Аарън Рамзи, който разочарова с представянето си в мача със САЩ. 

За Иран не е ясно дали вратарят Алиреза Бейранвад ще участва в този двубой, защото той получи сътресение при двубоя с Англия. На разположение на наставника Карлош Кейрош са останалите, сред които и Сердар Азмун, както и авторът на двете попадения до момента за персите в турнира - Мехди Тареми. 

Уелс и Иран имат само един двубой помежду си до този момент - успех за британците с 1:0 в контрола, играна през 1978 година.