Ханзи Флик, селекционер на германския национален отбор по футбол, е категоричен, че "Бундестима" няма право на повече грешки в оставащите два мача срещу Испания и Коста Рика.

Отборът на Япония победи Германия с 2:1 в първия мач от група "Е“ на Световното първенство по футбол в Катар. Азиатците успяха да стигнат до успеха след обрат в резултата, като до 75-ата минута изоставаха с 0:1.

"Нямаме право на повече грешки, трябва да подходим с идеята за задължителна победа.Трябва да затегнем винтовете в машината и да се опитаме да направим нещата по-добре. Имаме много работа за вършене", заяви Флик.

При загуба от Испания и минимум равенство за състава на Япония срещу Коста Рика, то Германия ще отпаднат за втори пореден път в груповата фаза на световно първенство след Мондиала в Русия, когато заеха третото място. 

Последният двубой на Испания и Германия завърши при разгром за "Ла фурия" с 6:0 в Лига на нациите. Двубоят се проведе през 2020 година. Бундестима няма успех над Испания на голям форум от 34 години.