Легендарният нападател на Германия и носител на най-ценното индивидуално отличие във футбола - "Златна топка", анализира представянето на "Бундестима" на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар.

Отборът на Япония победи Германия с 2:1 в първия мач от група "Е“ на Световното първенство по футбол в Катар. Азиатците успяха да стигнат до успеха след обрат в резултата, като до 75-ата минута изоставаха с 0:1.

"Ако играем срещу Испания така, както през второто полувреме днес, ще бъдем елиминирани. Сега отборът е подложен на повече от изключително напрежение. Те трябва да победят. Една точка най-вероятно няма да е достатъчна", заяви той пред BILD TV.

“Винаги съм го подкрепял (Ханзи Флик), но не разбрах някои неща. Треньорът трябва да се примири с неудобните въпроси. Например тези за бековете. Защо Керер, който винаги играеше напоследък, не игра днес (вчера)?", добави Матеус.

"Головете, които бяха допуснати, дойдоха от крилата. Зюле не е халф-бек. При втория гол Раум беше прекалено напред, но защитниците са там, за да защитават. Шлотербек изглеждаше изненадан и не беше достатъчно агресивен. Смените също не бяха удачни", завърши легендата.