Тимът на Португалия, воден от "безработната“ си вече суперзвезда Кристиано Роналдо, стартира участието си на Световното първенство в Катар срещу тима на Гана. Двубоят от група "Н“ на стадион "974“ е от 18:00 часа. В групата са още тимовете на Уругвай и Република Корея.

Португалците имат едва три победи в последните си 11 мача на финали на световни първенства. Затова е важно отборът да тръгне успешно в сблъсъка с Гана, още повече,че Португалия не успява да спечели първия си мач на голям турнир в последните си три участия на такива.

Големият проблем преди турнира за португалците е голямата им звезда и как целият шум около скандала между Кристиано Роналдо и Манчестър Юнайтед и раздялата му с клуба от Висшата лига ще се отрази на представянето му, а от там и на това на целия тим.

Селекционерът Фернандо Сантош полага огромни усилия да тушира напрежението, като не се умори да повтаря, че темата изобщо не се обсъжда както от самия Роналдо, така и от останалите в отбора, като всички са изцяло концентрирани върху представянето на тима в Катар. Доколко обаче това е истина ще стане ясно още срещу Гана.

Африкщанският тим пропусна първенството през 2018 година и сега ще участва на шампионат на палнетата за четвърти път от 2006 година насам.  

Португалия и Гана се срещнаха в груповата фаза на Мондиал 2014, когато Роналдо донесе победата на "мореплавателите“ с 2:1 с гол десет минути преди края.