Световният вицешампион Хърватия и Мароко завършиха при резултат 0:0 в първа среща от група "F" на шампионата на планетата, който продължава в Катар. Мачът се игра на стадион "Ал Байт". Това беше трето нулево равенство на Мондиала.

"Ватрените“ владееха повече топката в първите минути. В 17-ата минута грешка на Амала даде шанс на Перишич да стреля опасно от 30-ина метра, но топката профуча над напречната греда. Мароко отговори с опасна атака, при която Зиеш центрира добре отдясно. Ен-Несири изпревари Йованович, но не успя да засече с глава. В добавеното време на първата част Соса центрира към Влашич, който засече отблизо. Вратарят на Мароко Буну обаче успя да избие. Малко след това "шахматистите" пропуснаха и втори шанс чрез Модрич, който нанесе силен удар с левия крак, но топката профуча над вратата. В 51-вата минута грешка на Модрич създаде проблеми на хърватите. Удар на Буфал рикошира в тялото на Ловрен, след което Мазрауи направи добавка с глава отблизо, но Ливакович спаси. Играчът на Байерн получи контузия в тази ситуация, а мароканците имаха претенции за игра с ръка на бранителя на Зенит, но дузпа нямаше. Веднага след това корнер пред вратата на Буну създаде голямо разбъркване. Ловрен опита да насочи топката към ъгъла, но бранител изчисти пред голлинията. В 65-ата минута Ливакович изби удар на Хакими. В 71-вата минута Ен-Несири се намеси решаващо и успя да пресече опасно центриране на Модрич от свободен удар, след което топката отиваше в Пашалич. Нападателят на Мароко обаче се намеси блестящо в защитата, макар и да имаше риск да прати топката в собствената си врата.

В късният мач от тази група "F“ третият от последното Световно първенство състав на Белгия излиза срещу Канада. Срещата започва в 21:00 часа и ще се играе на стадион "Ахмад Бин Али". Двата отбора никога не са играли един срещу друг и всеки от тях ще се надява да стартира с победа.