Четирикратният световен шампион по футбол Германия започва днес похода си към евентуална пета титла на планетарния шампионат в Катар. Тимът, воден от Ханзи Флик е смятан за един фаворитите за спечелване на най-големия футболен форум.

Германците излизат срещу Япония във втори мач от днешната програма на Световното първенство. Срещата започва в 15:00 часа българско време на стадион "Халифа Интернешънъл".

Това ще бъде 17-о поредно участие за бундестима на шампионат на планетата по футбол. В квалификациите германците впечатлиха, регистрирайки 9 успеха и само 1 поражение (от Северна Македония), отбелязвайки 36 попадения, допускайки само 4 в своята врата. На последните две големи първенства - Евро 2020 и Мондиала в Русия през 2018-а, Германия се провали и отпадна преди четвъртфиналната фаза. За днешния двубой Ханзи Флик няма да може да разчита на получилия контузия Лирой Сане, но пък ще име възможност да използва ветерана Томас Мюлер, който има десет попадения на световни първенства.

За Япония това ще бъде седмо поредно Световно първенство. "Самураите" допуснаха едва шест попадения в 18 квалификационни мача, като се справиха с Австралия, за да си осигурят директно класиране за Катар.