Дидие Дешан, треньор на световните шампиони от Франция, остана доволен от представянето на своя отбор при успеха над Австралия с 4:1 в първа среща от група "D" на шампионата на планетата, който продължава в Катар.

Френският специалист обаче беше и ядосан поради факта, че "петлите" ще се лишат от услугите на Люка Ернандес до края на Световното.

Ернандес се контузи при попадението на Австралия в началото на двубоя. Тогава той беше финтиран от Матю Леки, който центрира към Крейг Гуудин и последният отбеляза с глава.

"Мисля, че започнахме много добре в първите минути, доминирахме. Но получихме този гол, който можеше да бъде избегнат. Отборът реагира добре с изравнителния и втория гол, но бяхме малко уплашени в края на първото полувреме. През втората част имахме много повече контрол, много положения, ситуации. Вкарахме четири гола, това е нещо добро. Дори и да можехме да вкараме повече. Това е много добро начало. Първият мач винаги е важен, поздравления за цялата група, че успяхме да реагираме след всички затруднения, които ни съпътстват откакто сме пристигнали в Катар", категоричен беше Дешан. 

"Килиан вече е един от най-добрите играчи в света. Той е пълен с увереност, излъчва много сила и спокойствие. Говорих с него известно време, знаех, че ще бъде готов, защото той сам си е конкуренция. Ако добави голове с глава към играта си, толкова по-добре и за него", добави още френският специалист.

"Мисля, че при Жиру нямаше тежест за този голов рекорд. Може би вие, журналистите го притискате повече. Но той винаги е бил важен за офанзивната постройка и игра на отбора. Много е добре, че когато излезе от терена, беше аплодиран от френските привърженици. Казвал съм много пъти, че едно такова голямо момче е полезно, стига да знаеш как да го използваш", обясни още Дешан.