Греъм Арнолд, треньор на националния отбор на Австралия, анализира двубоя на "кенгурата" с настоящия световен шампион - Франция. Селекционерът засипа с похвали тима на "петлите" и отбеляза грешките на своя отбор.

Настоящият световен шампион Франция започна участието си на Световното първенство по футбол в Катар с категоричен успех над състава на Австралия с 4:1 в среща от група "D" на турнира.

"Скъпо ни струваха нашите грешки и бяхме наказани заради тях. В крайна сметка качеството на френския отбор е неоспоримо. Има си причина да бъдат предишните световни шампиони. Могат да победят и много по-силни отбори от нас", коментира Арнолд след двубоя.

"Смятам, че започнахме мача много добре. Физически те бяха много по-големи, по-бързи и по-силни от нас днес. Като цяло момчетата направиха всичко възможно и това е всичко, което мога да поискам от тях днес", добави наставникът на "кенгурата".

"Няма защо да го крия. От гледна точка на издръжливостта, първото полувреме се справихме добре. През второто обаче малко ни свърши "бензина“ и краката ни натежаха, но това е нивото, на което играят тези играчи. Имаме още два мача, не бива да влизаме в тях с понижено самочувствие", завърши специалистът.