Отборите на Дания и Тунис завършиха наравно – 0:0 в мач от група "D“ на Световното първенство по футбол в Катар. Срещата се игра на “Едюкейшън Сити Стейдиъм" в Ал Раян.

Африканците определено бяха по-добрият отбор през първата част. В 23-ата минута Тунис отбеляза чрез Исам Жебали, но се оказа, че централният нападател е бил в положение на засада и резултатът остана непроменен. Три минути преди края на полувремето дойде и нов огромен пропуск на Жебали, който, излезе очи в очи с Каспер Шмайхел и опита да го прехвърли, но стражът изби в корнер.

През второто полувреме датчаните бяха по-добрият тим и 10 минути след подновяването на играта отбелязаха гол, който беше отменен поради засада.

В 69-ата минута Кристиан Ериксен отправи много опасен удар, но вратаря на Тунис Дамен се намеси блестящо. От последващия корнер появилият се като резерва Андреас Корнелиус нацели гредата.

В самия край на мача датчаните имаха претенция за дузпа, която, след преглед от ВАР главният съдия не отсъди. Това беше първи официален двубой между Дания и Тунис.

Двата тима са играли веднъж приятелски двубой – преди точно 20 години когато с успех с 2:1 си тръгват европейците.