Ерве Ренар, треньор на Саудитска арабия, остана изключитено доволен от представянето на водения от него отбор, който победи един от смятаниет за фаворити - Аржентина с 2:1 на шампионата на планетата, който продължава в Катар.

"Чувствам се щастлив. Поздравления за моите фантастични играчи. Днес, за да обобщим, звездите се подредиха за нас. Не трябва да забравяме, че Аржентина все още е фантастичен отбор, те бяха непобедени в продължение на 36 мача. Те са действащите шампиони на Копа Америка, със страхотни играчи... Но това е футболът, така стоят нещата. Понякога има лудост“, коментира Ренар.

"Когато дойдеш на Световното първенство, трябва да вярваш в себе си. Всичко може да се случи във футбола. Смятам, че нашата мотивация надделя. Сигурен съм, че Лионел Меси и компания са смятали, че ще стигнат лесно до победата, още повече, след като Аржентина поведе. Но мотивацията на съперника не е същата, както ако играеше срещу Бразилия. Да, това е запомняща се победа, ще остане в история и това е важното. Празнувахме 20 минути след мача в съблекалнята и това е всичко. Но трябва да гледаме в бъдещето, защото ни предстоят два много трудни двубоя“, добави още наставника на арабите.

"Мисля, че ако бяхме допуснали втори гол, това щеше да е краят на мача за нас. На почивката изобщо не бях доволен. Не можем да дойдем на Световното първенство и да играем така. Хубавото е, че направихме корекции през втората част. Сега сме доволни, но нищо не е решено. Страхотно е, че започваме с 3 точки, но ни остават още два мача“, завърши Ренар.