ФИФА не позволи използването на резервните екипи на Белгия заради надписа "любов" на яката, разкри говорител на "червените дяволи" пред "Ройтерс".

Дизайнът на фланелката, който включва кант с цветовете на дъгата, е вдъхновен от известния белгийски музикален фестивал Tomorrowland и означава разнообразие, равенство и приобщаване.

Говорителят на Белгия Стефан Ван Лук заяви, че ФИФА отхвърля фланелката не заради цветовете, които обикновено са свързани с LGBTQ обществото, а заради търговската връзка с Tomorrowland. Логото на фестивала е вградено в "о" на "Love".

"Фланелките за загрявка на играчите на Белгия също бяха отхвърлени от ФИФА заради препратките към Tomorrowland", каза той за "Ройтерс".

Световната федерация разреши на Белгия да играе с тениските, ако думата "любов" е покрита, но Ван Лук сподели, че "червените дяволи" ще играят първите 3 мача с основната си червена фланелка независимо от това.

Екипът за гости е с нов дизайн и бе представен през септември. Оттогава Белгия игра с тях в няколко двубоя от Лигата на нациите.