Карлош Кейрош, който води иранския национален отбор по футбол на трети пореден световен шампионат, остана много разочарован от загубата на "персите" от Англия с 2:6 в среща от група "B" на Световното първенство по футбол, което продължава в Катар.

"Дойдохме тук, за да играем, но не правим това, започна тъжният Кейрос. "Трябва да сме в състояние да участваме в мача. При всички проблеми, с които играчите се справят, е много трудно да се концентрираме. Сигурен съм, че ще се върнем по-силни и по-ангажирани във футбола, което е важното".

"Искам да бъде ясно. Нямаме нужда от привърженици, които подкрепят отбора само когато печели, те могат да си останат вкъщи", категоричен беше Кейрош по отношение на това, че феновете освиркаха отбора поради факта, че титулярите не пяха химна на страната.

Причина за това най-вероятно е това, че те подкрепят протестите в своята родина по подобие на други спортисти от Ислямската република.

Припомняме, че от повече от два месеца Иран е залят от национални протести след смъртта на млада жена, докато тя беше задържана от моралната полиция в страната. Настоящите протести са едни от най-масираните предизвикателства пред управляващите, които дойдоха на власт след Ислямската революция през 1979 година.

"Това не беше поражение, това беше добра тренировка за нас. Учим се да бъдем добре подготвени за следващите мачове", каза той. Със сигурност на САЩ и Уелс няма да им бъде така лесно, както им беше на англичаните днес", завърши наставникът на Иран.