Един от голмайсторите за състава на Англия при успеха с 6:2 над Иран в среща от група "B" на Световното първенство по футбол, което се провежда в Катар, - Джуд Белингам остана много доволен от попадението си във вратата на "персите".

То беше и първо за него с екипа на английския национален отбор.

"Пазих си първия гол за националния отбор за Световното първенство. Беше наистина добър ден за нас, шест гола са наистина впечатляващо постижение, без значение кой е съперникът. Важно е да създаваме положения във всеки мач, но е разочароващо, че допуснахме два гола", заяви Белингам.

"Треньорът ни каза: "Насладете се на победите“, защото реакцията щеше да е много различна, ако не бяхме постигнали този резултат. Следващият мач ще бъде ново предизвикателство. Когато спечелим, се чувстваме по-комфортно", коментира още малдият талант.

"Честно казано, мислех, че топката отива в аут, измина цяла вечност, преди да влезе в мрежата. Центрирането на Шоу беше брилянтно и аз просто бях там на правилното място. Наистина специален момент за мен", добави Белингам по отношение на това как се е получил голът му.

Джуд Белингам е една от "изгряващите звезди" на германския Борусия Дортмунд. Още преди старта на Световното стана ясно, че английския гранд Ливърпул ще направи всичко възможно да го привлече в състава си.

По информации на английски медии Ливърпул следи Белингам от началото на годината, а очакваната оферта за 19-годишния талант е в размер на над 100 милиона евро.

В последния сезон Белингам направи сериозно израстване за "жълто-черните". Тогава той записа 32 срещи за първенство, отбелязвайки 3 гола и подавайки за други 8. От началото на този сезон Джуд има 3 гола и 2 асистенции в Бундеслигата.

Други кандидати за подписа на полузащитника са: Реал Мадрид, Манчестър Сити, Челси и Манчестър Юнайтед.