Гарет Саутгейт, селекционер на английския национален отбор, остана здраво стъпил на земята след изразителната победа на своя тим над Иран в първи двубой от група "B" на световното първенство по футбол. Англия спечелиха с 6:2 двубоя с "персите",който се оказа и исторически първи мач между двата отбора.

"Малко съм разочарован от финала, но трябва да сме щастливи от факта, че спечелихме с такава разлика и играхме по този начин през по-голямата част от двубоя. Първото полувреме беше напрегнато, с много прекъсвания, но пресата и движението ни бяха добри. Не би трябвало обаче да допускаме два гола в такива моменти от мача, така че трябва да играем по-правилно срещу САЩ. Трябва да бъдем по-добри. Имаше 24 минути добавено време за целия мач. Грешките бяха следствие от резултата. Имаше достатъчно добавено време, в което трябваше да сме съсредоточени, а загубихме концентрация.

Атакуващите ни играчи бяха заплаха за съперника в хода на целия мача. Халфовата линия също бе отлична. Това, което особено много ми хареса, бе голът на Джак Грийлиш в края, защото Калъм бе напълно безкористен в тази ситуация и мислеше само за отбора", заяви Саутгейт.

По-късно тази вечер от 21:00 часа е другият двубой от Група В между отборите на САЩ и Уелс.