"Надявам се българският законодател да реши проблеми, важни за българските граждани - разпространението на наркотиците, тревожната тенденция с телефонните измами, с битовата престъпност, с войната по пътищата, в която всекидневно загиват деца“. Това коментира пред журналисти в град Петрич главният прокурор Иван Гешев.

"Снощи пиян шофьор се е врязал в спирка във Велико Търново. Късмет е, че е било късно вечерта и не е имало хора. Този проблем е резултат от "маниакално некомпетентен законодател, както казва в един коментар проф. Иван Тодоров". Гешев обяви, че в четвъртък ще има конференция, на Прокуратурата заедно с редица неправителствени организации. Той заяви, че се предложат варианти за решаване на проблема с войната по пътищата.

"Ще се проведат множество работни срещи с гражданите и местната власт, те най-добре знаят проблемите на хора. Прокуратурата и местната власт останаха единствените стабилни институции и е нормално да си взаимодействат в интерес на хората и на децата. Затова се срещаме с децата от различни училища, затова съм днес в Петрич. Колегите от НСлС и прокурори продължават да работят във връзка с разкритата мрежа за разпространение на порнографски материали“, допълни Иван Гешев.

Главният прокурор благодари на всички, които се ангажираха с търсенето на Александър от Перник. "Щастлив съм, че приключи благополучно. Конкретните наблюдаващи прокурори и следователи извършат обстойно разследване с цел изясняване на обективната истина, къде се е намирало 9 дни. Логично е да се провери и версията дали е държано някъде против волята му. Всичко е въпрос на доказателства“, посочи още той.