САЩ и Уелс ще закрият днешната програма от Мондиал 2022 един срещу друг във втория мач от група В. Срещата е от 21:00 часа българско време и ще бъде на стадион "Ахмад Бин Али". Двубоят може да се яви директна битка за второто място, ако Англия е фаворитът, а Иран е аутсайдерът в групата.

След 7 поредни участия на планетарен шампионат, американците пропуснаха Мондила преди 4 години.

Янките не бяха убедителни в квалификациите и се представиха по-незадоволително от основните си конкуренти Канада и Мексико. САЩ победи само веднъж като гост над завършилия на последно място в групата Хондурас.

Възпитаниците на Грег Берхалтер имат проблеми в атака, тъй като няма изявен голмайстор. Той разчита основно на Кристиан Пулишич, който да създава опасности и да реализира голове. Футболистът на Челси обикновено играе заедно с Хесус Ферейра, който вкара най-много в квалификациите. В средната линия ситуацията е по-добра, а там изпъква халфът на Ювентус Уестън Маккени.

Уелс участва на първо Световно от 1958 година. Очакванията не са малки. Това се очаква да е краят на златното поколение на страната, водено от Гарет Бейл. Не е ясно в каква форма е играчът на ФК Лос Анджелис, който не игра редовно последните месеци. Капитанът на Уелс е крайно амбициран да помогне на отбора да напише история в Катар.

"Драконите" загубиха 4 от последните си 5 двубоя. Те бяха в Лигата на нациите срещу сериозни съперници, като Нидерландия и Белгия. Роб Пейдж няма да може да разчита на полузащитника Джо Алън, който е с контузия от септември. Другият важен халф - Аарън Рамзи, е на линия.