Сенегал и Нидерландия излизат един срещу друг във втория мач от група “А" от Мондиал 2022 от 18:00 часа българско време днес.

Дни преди началото сенегалците останаха без най-голямата си звезда Садио Мане. Крилото на Байерн Мюнхен отпадна от състава заради травмата на десния пищял, която получи срещу Вердер Бремен на 9 ноември.

Така ролята на водач в състава на “лъвовете от теранга" ще бъде поета от капитана Калиду Кулибали. Другите изявени футболисти от Сенегал са съотборникът му в Челси Едуар Менди, Идриса Гей от Евертън, Абду Диало от РБ Лайпциг, Бамба Диенг от Марсилия. Селекционерът Алиу Сисе обича да залага на схема 4-3-3.

Нидерландците започват надпреварата с амбицията за титла. За селекционера Луис ван Гаал това е последен голям форум, защото той вече се бе отказал от професията, но се съгласи да се завърне в името на националния отбор.

“Лалетата" не се класираха за Мондиала в Русия и сега искат да се реваншират. Нидерландия, по подобие на Сенегал, ще е без основния си нападател - Мемфис Депай. Играчът на Барселона е с контузия в слабините и пропуска първия двубой. Нидерландците са най-стабилни в отбрана, където са имена като Вирджил ван Дайк, Матайс де Лихт, Стефан де Фрай, Дейли Блинд и Нейтън Аке. В атака във форма са Стивън Бергвайн и Люк де Йонг.