19–годишната Лия Каратанчева спечели първа титла на двойки в турнири от веригата на ITF за жени. Българката триумфира на турнира на клей в Ираклион, Гърция с награден фонд от 25 000 долара, съобщиха от родната федерация по тенис. 

Каратанчева и Оана Гаврила от Румъния победиха във финала с 6:4, 6:4 Лина Гьорческа (Република Северна Македония) и Деа Херджелаш (Босна и Херцеговина) за 76 минути игра.

В първия сет Каратанчева и Гаврила поведоха с 4:0 гейма, но позволиха на Гьорческа и Херджелаш да изравнят при 4:4. В края обаче българката и румънката направиха трети пробив, с който взеха първия сет. Във втория сет Каратанчева и Гаврила поведоха с 4:1 и с 5:2 гейма. Съперничките им върнаха пробива, за да намалят до 4:5, но отново допуснаха пробив в края, който донесе титлата на Каратанчева и Гаврила.

В надпреварата на сингъл Джулия Терзийска не успя да завърши мача си от полуфиналите срещу румънката Мириам Бианка Булгару. Българката губеше с 2:5 гейма в първия сет, когато се отказа заради травма.