Малко преди началото на Световното първенство във ФИФА са били сигнализирани за съмнително големия брой дузпи, които са били дадени за домакина на турнира Катар в подготвителните му контроли през тази година, пише “Дейли Мейл".

Един от партньорите на ФИФА за интеграцията е алармирал световната централа по въпрсоа. Обвиненията и до колко са основателни все още не е потъврдено. Голяма част от контролните срещи са се изиграли при закрити врата и не са били излъчвани по телевизията. Дори наблюдателите от партньорските организации на ФИФА са изпитвали затруднения да събират информация за въпросните приятелски срещи. Според сигнала до централата дузпите били с цел да се подпомогнат резултатите на арабската страна в тези мачове.

От март тази година националите на Катар са играли 11 контроли, включително и срещу нацаионалния отбор на България. Равносметката от тях е 5 победи, 4 равенства и 2 загуби. Във въпрсните двубои са били отсъдени общо 4 дузпи за Катар: 1 срещу България, 2 срещу Гватемала и 1 срещу Албания, като всички те са били отбелязани. Интересното е, че дузпите за техните противници са били с една повече.

Утре именно тимът на Катар открива Световното първенство с мач срещу състава на Еквадор от 18:00 часа. Преди два дни се появиха информации, че домакините са манипулирали крайния изход на двубоя в своя полза.