Българският национал Александър Везенков и гръцкият гранд Олимпиакос регистрираха втората си поредна и общо шеста победа от началото на сезона в Евролигата.

Елините надделяха като гости над Байерн Мюнхен с 82:71 точки в двубой от осмия кръг на най-силния клубен европейски баскетболен турнир.

Впечатляващо представяне направи именно родният баскетболист. Везенков завърши двубоя, регистрирайки рекорден коефициент на полезно действие от 43 в мача, след като завърши с дабъл-дабъл от 20 точки, 13 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка, без да допусне нито една грешка в нападение. Везенков беше перфектен в стрелбата от наказателна линия и от двете точки. Крилото постигна всичко това за 30 минути на паркета. Мустафа Фал добави още 16 точки и 5 борби, а Костас Слукас наниза 13 точки за успеха на Олимпиакос. За домакините Огниен Ярамаз реализира 12, а Айзък Бонга се отчете с 11 точки и 6 борби.

Победата утвърди момчетата на Йоргос Барцокас на втората позиция във временното класиране на надпреварата с баланс от 6 победи и 2 загуби, докато баварците остават на предпоследната 17-а позиция с актив от 2 успеха и 6 поражения.

Следващият мач на Везенков и компания в турнира е във вторник срещу Макаби (Тел Авив) в Израел.