Тейлър Фриц стана третият сигурен полуфиналист на Финалния турнир на АТР в Торино. Американецът победи в последния двубой от "Зелената група“  канадеца Феликс Оже-Алиасим със 7:6, 6:7, 6:2, с което си осигури място в следващата фаза на турнира.

Срещата беше решаваща и за двамата за класиране напред след като преди това Каспер Рууд си беше осигурил участие в полуфиналите от този поток, докато фаворитът – Рафаел Надал стана ясно, че няма как да продължи напред.

В първите два сета не се стигна до пробив и те се решиха в тайбрек, в който първо американецът доминираше, а след това и канадецът. Третата част, обаче Фриц показа по-голяма воля и проби на два пъти, за да стигне до успеха с 6:2.

Днес ще стане ясен и последният полуфиналист. Това ще бъде или руснакът Андрей Рубльов, който среща подсигурилия си класиране за следващата фаза бивш номер 1 в света – Новак Джокович от Сърбия, или гръка Стефанос Циципас, който се изправя срещу другия представител на Русия – Данийл Медведев, който е без шанс за продължаване напред.