България класира десет кикбоксьори на финалите в своите категории на Европейското първенство по кикбокс за мъже и жени, което се провежда в Анталия. Състезанието ще приключи в събота с финали в различните категории и стилове в двете направления ринг и татами.

От 27-е национали, които участват в Турция, десет ще се борят за титлите в петък и събота.

В направление "ринг" Али Юзеир стигна финала в категория до 75 килограма стил К1. Съперник българина на финала ще бъде Моше Ор Шамаа от Израел. 

При жените Александра Димитрова се класира на финал в стил "фул контакт" в  категория до 52кг. Димитрова, която се състезава и в кикбокса и в таекуондото, ще спори за златото с туркинята Емине Аслан.

В стил К1 на ринг Огнян Мирчев победи на полуфинала в категория 63.5 кг украинеца Олег Беспияти и в петък очаква Едгар Техиера Ривас от Испания в спора за титлата.

Националът Марио Аржанов също ще спори за златния медал в категория 54 кг стил "фул контакт" срещу Адам Кондон от Ирландия.

Петият български финалист на ринг е Христо Калайджиев в стил "лоу кик", категория до 86 кг. Той ще спори за титла с Бобан Илиоски от Република Северна Македония.

В направление "татами" България също има петима финалисти. Кирил Илиев е с два финала в стиловете "лайт контакт" и "киклайт контакт" в категория до 57кг. Съперниците му ще бъдат Корай Ертач от Турция в лайт контакта, а в "киклайт контакта" Илиев ще спори с испанеца Анксо Видал Родригес.

Световният шампион Борислав Радулов също ще преследва европейската титла в Анталия. В петък на национала предстои финална битка в категория до 57 кг стил "пойнт файтинг" срещу унгареца Патрик Целовски.

Капитанът на националния отбор в леките стилове Кристина Николова е финалистка в стил "киклайт контакт", където очаква туркинята Дуйгу Туран. Българката спечели и два бронзови медала в другите стилове, в които участва, лайт контакт и пойнт файтинг.  

При жените Калина Колева ще се бори за златото в категория 55 кг в стил "киклайт контакт". Колева спечели и бронз в другия стил "пойнт файтинг".

До момента България спечели девет бронза, които станаха притежание на Илия Ненов, Александър Рибников, Теодор Христов, Кристина Николова, Калина Колева, Иван Кръстанов, Петьо Футлев и Михаил Георгиев.