Националният отбор по футбол на България излиза тази вечер в контрола с Кипър (20:00 часа) на "АЕК Арена" в Ларнака.

Мачът е приятелски, но победата може да бъде много ценна за България, тъй като при успех, нашите ще постигнат това, което не бяха правили в последните четири години - три поредни победи.

За последно го направиха през пролетта и есента на 2018-а година под ръководството на Петър Хубчев. Тогава родната селекция записа четири поредни успеха, като последният от тях бе именно срещу Кипър (2:1), а останалите бяха над Казахстан (2:1), Словения (2:1) и Норвегия (1:0).

Сега нашите ще имат възможност да понатрупат още самочувствие след успехите с 5:1 над Гибралтар и 1:0 над Северна Македония.

Тази вечер настоящият наставник на тима Младен Кръстаич няма да може да използва петима от първоначално предвидените играчи - контузените Иван Йорданов, Виктор Попов, Илиян Стефанов и Доминик Янков, както и на Мартин Минчев, който не бе пуснат от клубния си тим Спарта (Прага).

Очаква се стадионът в Ларнака да бъде пълен, тъй като домакините обявиха безплатен вход, а от това ще се възползва и скромната агитка от живеещи в страната наши сънародници.