Българският пилот във Формула 4 Никола Цолов постигна 3 първи места на старта, 3 най-бързи обиколки и 3 победи от 3 старта в последния кръг на пистата "Каталуня" край Барселона.

Сънародникът ни завърши сезона с 13 победи, 15 първи места на старта, 17 най-бързи обиколки и 17 победи при новаците от 21 състезания, както и с ново постижение по най-много спечелени точки в рамките на един сезон - 400.

"Нямам думи, с които да опиша това, което постигнахме този сезон, не съм просто щастлив, а дори повече от щастлив. Най-после успяхме да запишем перфектен уикенд, което беше важно, макар и в края на сезона. Благодаря на целия отбор, който работи неуморно с мен и винаги беше до мен, както и на всички, които ни подкрепяха в първия ми сезон след картинга, за мен това е върхът на кариерата ми до момента", заяви след финала Никола.

В двете състезания Цолов започна първи, но състезанията бяха накъсани от кола на сигурността заради няколко инцидента, но при всеки рестарт Цолов успяваше да запази първото място и отново да натрупа преднина. След това идваше нов инцидент и състезанията завършваха зад колата на сигурността.

Втори в крайното класиране остана съотборникът на Никола в Кампос Рейсинг Хю Бартър, а трети - Тимотеуш Кухарчик.