Христо Стоичков е в Италия. Камата ще играе в Мача на мира, а преди срещата се срещна със сина на Диего Марадона. Известно е, че Диего Марадона-младши живее в Италия, където е и роден.

Той е извънбрачен син на Дон Диего. Майка му е неаполитанката Кристина Синагра, с която Марадона има афера докато носи екипа на Наполи. Диего-младши също носи екипа на Наполи, като помогна на тима да вдигне първата си титла в плажния футбол през 2009 година. Диего Армандо Марадона Синагра имаше невероятна връзка с баща си, който го призна за свой син през 2016 година. 

Рим е домакин на Мача на мира. Събитието се провежда в памет на Диего Марадона и ще се състои на 14 ноември на "Олимпико". Мачът на мира е инициатива на папа Франциск, кото се очаква и Лионел Меси да пристигне. 

Ето какво написа Христо Стоичков в личния си профил във Facebook:

"Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е възможно. Като посланик на Пробега на мира за Европа за мен е огромна чест да играя утре в Мача на мира! Радвам се, че отново сме заедно с Диего-младши".