Британският пилот на "Мерцедес" Джордж Ръсел зае първо място в спринтовото състезание на Гран При на Бразилия, 21-ия кръг от сезона във Формула 1.

На пистата "Интерлагос" в Сао Пауло той измина 24-е обиколки за 30:11.307 минути. Втори на 3.995 секунди се нареди Карлос Сайнс-младши, а трети остана седемкратният световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" на 4.492 секунди.

Двукратният световен шампион Марк Ферстапен остана четвърти, на 10.494 секунди зад британеца.

Кевин Магнусен от "Хаас" изненадващо стана победител e квалификационната сесия в петък, за да спечели полпозишън за спринтовата надпревара. Датчанинът започна добре на писта "Интерлагос", но Макс Ферстапен от "Ред Бул" скоро го изпревари, а британецът Ръсел също караше стабилно в слънчевото време.

Ръсел почти надмина Ферстапен на два пъти по средата на вълнуваща битка, но нидерландецът се защити превъзходно, само за да се откаже от водачеството в 15-ата обиколка, когато пилотът на "Мерцедес" отново поведе. Изборът на меки гуми изглежда също имаше положителен ефект на Карлос Сайнс и Люис Хамилтън, който се наредиха съответно втори и трети.

Хамилтън e изправен пред разследване след състезанието за нарушение на стартовата процедура. Сайнс може да получи наказание от пет места в решетката , след като смени двигателя си този уикенд. Така Хамилтън може да се присъедини към Ръсел на първия ред за двата болида на "Мерцедес" в решетката.

Надпреварата за Гран При на Сао Пауло във Формула 1 стартира в 20:00 часа българско време.