Лидерът в Ефбет Лига ЦСКА-София гостува на състава на Черно море в друг двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Мачът запова в 15:00 часа на стадион "Тича" в морската ни столица. Георги Гинчев ще бъде главен съдия на срещата.

В предходния кръг ЦСКА - София записа второто си равенство от началото на сезона при домакинството на Локомотив (София).

"Червените" се намират на първото място в класирането и се нуждаят само от хикс, за да запазят лидерската позиция и след този кръг. Армейците водят на втория Лудогорец с 3 точки, но разградчани са с 2 мача по-малко. "Армейците“ нямат поражение вече 6 поредни двубоя в Ефбет лига. Впечатляващ е фактът, че ЦСКА-София спечели последните си 4 гостувания за първенство.

Победа в двубоя с Черно море ще бъде по-специален за състава за Саша Илич. Причината е, че "червените“ ще изравнят рекорда си по спечелени двубои за първенство в есенен дял – 14.

За срещата с "моряците“ не заминаха Юрген Матей и Лазар Туфегджич, които са контузени, а арменецът Жираир Шагоян пропуска мача поради болест.

Черно море не се намират в добър период след като спечелиха само 1 двубой от последните си 5 мача за първенство. Варненци са 6-и в момента с актив от 29 точки. За сблъсъка с ЦСКА-София Илиян Илиев няма да може да разчита на Виктор Попов, Закария Беншаа, Даниел Димов и Лъчезар Йорданов, които са контузени, но в отбора се завръщат Цветомир Панов и Велислав Василев.

Двата отбора вече се срещнаха веднъж през този сезон като ЦСКА-София триумфира с трите точки след победа с 1:0 в столицата.