Отборът на Австралия се класира за полуфиналите на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени "Били Джийн Къп“.

В мач от група "В“ на надпреварата, в Глазгоу, австралийките се наложиха над тима на Белгия с 3:0 успеха за втората си победа в групата.

Сторм Сандърс се справи с Алисън ван Ойтванк с 6:2, 6:2, а Айла Томлянович поведе с 2:6, 6:4, 3:0 срещу Елизе Мертенс, когато белгийката се отказа заради контузия. В мача на двойки, който бе без значение за крайния изход на двубоя, Сторм Сандърс и Саманта Стосър спечелиха с 6:4, 6:3 срещу Изалин Бонавентюр и Кирстен Флипкенс.

С успеха Австралия си осигури първото място в групата, пред Словакия и Белгия.

Канада победи Италия с 3:0. Бианка Андрееску се наложи над Илизабета Кочарето със 7:6, 6:3. Лейла-Ани Фернандес се разправи с Мартина Тревизан с 6:0, 6:0. На двойки Фернандес, в партньорство с Габриела Дабровски, победи с 6:1, 6:1 Лучия Бронзети и Жазмин Паолини.

С победата си над Италия Канада се изравни на първото място в групата с тима на Швейцария. Двата отбора ще определят полуфиналиста от този поток в пряк сблъсък в петък.