Президентът на Съвета на директорите в Байерн Мюнхен Оливер Кан коментира жребия за Шампионска лига, който изправи баварците срещу Пари Сен Жермен. Според него французите са най-тежкият опонент, който е можел да се падне в този етап на състезанието.

"Това е най-трудният съперник, който можеше да ни се падне. Но това има и положителна страна. Така няма да се повтори историята с Виляреал, който мнозина смятаха, че не е голямо препятствие за нас", призна бившият вратар пред Sky, припомняйки, че миналият сезон Байерн отпадна именно на 1/8-финалите от испанците.

Кан е на мнение, че възможностите на двата отбора са 50 на 50 и е изключително трудно да се правят прогнози.

"Не бих правил прогнози. Всичко зависи от малки детайли, от формата на отборите в двата мача. Преди това ще бъде Световното първенство. Сигурно е, че ще се радваме на два големи мача", убеден е той.

"Имаме своя опит с Пари Сен Жермен, който е отчасти положителен", допълни Кан, който припомни, че Байерн спечели финала на Шампионската лига през 2020 година срещу ПСЖ с 1:0. 

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич смята, че ПСЖ е един от най-добрите отбори в света с големи звезди. Той обаче припомни, че в отбора на Байерн играят много френски национали, които ще имат допълнителна мотивация.

"Двата мача ще бъдат такива, каквито всеки фен на футбола ще иска да види", смята той.