Футболният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн смята, че английският шампион ще има трудно предизвикателство на 1/8-финалите в Шампионска лига срещу РБ Лайпциг през февруари. През миналата есен в груповата фаза двата отбора бяха заедно и си размениха по една победа. В Манчестър Сити победи с 6:3, а в Германия Лайпциг взе трите точки след 2:1.

"Лайпциг не са новаци в надпреварата. Те вършат чудесна работа. Те винаги са в Европа, играят срещу нас и израстват като клуб и като проект. Това е германски футбол. Много отворен, а ние не харесваме особено това, защото винаги обичаме да имаме контрол. Така че този футбол ще е сложен. Ще срещнем стари приятели. Играхме с тях миналият сезон“, сподели той.

"Някои големи имена и клубове вече отпаднаха. Някои не играят в Европа, защото завършиха последни в групата си. Това показва колко труден е турнирът. Всеки трябва да уважава съперника си в състезанието и това се стараем да правим. Ливърпул и Реал Мадрид са невероятни клубове, а те са кандидати, но единият ще отпадне“, допълни Бегиристайн.