Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли бе спокоен след жребия за 1/8-финалната фаза на Шампионска лига, където "росонерите" ще срещнат Тотнъм. Наставникът изтъкна качествата на някои от играчите на "шпорите", както и техния мениджър Антонио Конте, но смята, че Милан ще играе с увереност и предпазливност.

"Това ще са два сложни мача срещу силен отбор и мениджър, който ни познава. Ще бъде чудесно предизвикателство и ще играем с голяма увереност и внимание. Няма идеални или непобедими отбори. Представянето ни ще трябва да е много високо. Ще трябва да играем с убеждение. Милан има негативна статистика срещу английски отбори. Имаме възможност да се справим добре. Конте е голям треньор, той е спечелил всичко. Изгражда манталитет и идентичност на отборите си. Тотнъм са много подредени и компактни с изключителни играчи като Кейн, Сон, Перишич, Кулушевски. Вълнуващо и балансирано предизвикателство е", сподели той.

"Нивото на Премиър лийг е много високо. За известно време нямаше 3 италиански отбора в 1/8-финалите. Нивото ни се вдига. Това ще е още една стъпка по пътя ни. Трябва да се представим добре от първия мач", допълни Пиоли след жребия.