Спартак Варна и Левски излизат във втория неделен двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Отборите търсят първа победа от последните си 5 мача. Столичани ще опитат да вземат победа във Варна от втория опит в рамките на по-малко от седмица, след като в сряда направиха 0:0 с Черно море на "Тича".

Срещата между Спартак и Левски е с начален час 14:45 на стадион “Спартак".

“Соколите" са на последно място със 7 точки. При победа ще изпреварят Пирин Благоевград, който е с 9. Варненци в последните си два двубоя спечелиха по точка от Черно море (0:0) и Славия (2:2).

Треньорът Тодор Киселичков има проблеми с отсъстващи и със сигурност няма да може да разчита на Илкер Будинов и Мартин Тошев, а Сами Ел Анаби и Лиандро Мартинс са извън групата. Завръщат се Божидар Васев и Виктор Митев.

Левски са шести с 28 точки - на 12 от водача ЦСКА - София, но с мач по-малко. "Сините" вече 5 двубоя нямат успех, като са в серия от 4 поредни равенства - срещу Септември (0:0), Локомотив Пловдив (1:1), ЦСКА 1948 (0:0) и Черно море (0:0).

В отбора се завръща изтърпелия наказание Андриан Краев, а Филип Кръстев има голяма вероятност да се бъде сред титулярите, след като пропусна срещата с Черно море. Трайно извън строя са Билал Бари, Ивелин Попов и Илиян Стефанов.

Двата състава вече играха този сезон, а Левски победи с 5:0 на “Георги Аспарухов" във втория кръг.