Хърватската футболна федерация бе наказана от УЕФА за расистко и дискриминационно поведение от феновете на националния отбор при последния официален двубой преди Световното първенство в Катар този месец.

От европейската централа не конкретизират инцидентите при победата на Хърватия с 3:1 над Австрия в Лигата на нациите през септември, но според информациите става въпрос за обиди, отправени от зрителите и крайнодесни скандирания.

Част от стадиона ще е затворен при следващото домакинство на световните вицешампиони срещу Уелс през март следващата година, когато отборът ще започне участието си в квалификациите за Евро 2024.

Хърватската федерация ще плати и глоба от 20 хиляди евро за дискриминация и 23 хиляди за останалите инциденти във Виена.

Напрежението между хърватските привърженици и местното футболно ръководство доведе до спиране на мач от Евро 2016 година заради безредици по трибуните.

Хърватия ще играе контрола срещу Саудитска Арабия на 16 ноември в Рияд. "Шахматистите" са в група с Белгия, Канада и Мароко на Мондиала в Катар.