Ник Кирьос се извини на тенис почитателка, която обвини, че е била пияна по време на загубата си в тазгодишния финал на "Уимбълдън" от Новак Джокович и дари 20 000 британски лири на благотворителна организация след съдебно дело срещу нея, което изгуби.

Австралиецът се оплака на съдията по време на двубоя с Ноле през юли, казвайки, че жената е говорила с него по време на разиграванията.

Помолен от арбитъра да посочи човека, Кирьос каза: "Тази с роклята, тази, която изглежда така, сякаш е изпила около 700 питиета, брат!"

Ана Палус сподели, че 27-годишният тенисист я е клеветил, като е отправил безразсъдно и напълно неоснователно обвинение и тя е започнала съдебно дело през август, добавяйки, че всички пари, които спечели, ще бъдат дарени за благотворителност.

"Казах на съдията, че фенка, за която сега знам, че е Ана Палус, ме разсейва по време на мача, мислейки, че е пияна. Приемам, че това убеждение е погрешно, и се извинявам", разкри Кирьос в изявление, което бе пуснато до британските медии от адвокатската кантора "Knight Temple Law", която представлява Палус.

"За да се извиня, дарих 20 000 британски лири на Great Ormond Street Hospital Charity - благотворителна организация, избрана от г-жа Палус. Повече няма да коментирам този въпрос", добавя играчът.