ЦСКА 1948 и Пирин Благоевград продължават 17-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора се изправят един срещу друг от 15:00 часа на стадиона в Бистрица.

"Червените" са на трето място в класирането и при победа ще се изравнят по точки с втория Лудогорец. Столичани и разградчани ще премерят сили, а схватката може да се окаже ключова за първите позиции преди края на календарната година. 

Възпитаниците на Любо Пенев имат 3 равенства в последните си 4 мача.

В последния двубой "червените" завършиха 0:0 с Левски на “Георги Аспарухов", а преди това и 1:1 със Славия. За днешния Пенев няма кадрови проблеми и всички са на линия.

Пирин още преследва втората си победа от началото на сезона. В 16 срещи благоевградчани са спечелили веднъж и имат 6 ремита. Пирин е и съставът с слабата атака в първенството - 9 вкарани попадения.

Наскоро отборът бе поет от Христо Янев, който дебютира с равенство срещу Локомотив Пловдив, прекъсвайки серията от две поредни загуби на “орлетата". За днешния двубой старши треньорът ще може да разчита на Александър Дюлгеров и Венцислав Бенгюзов, които се връщат след наказание.

Последната среща между ЦСКА 1948 и Пирин бе в началото на този сезон и завърши 1:1 в Благоевград.