Най-добрият български баскетболист в последните години Александър Везенков отново беше сред най-силните на игрището за своя тим Олимпиакос, но гръцкият състав загуби драматично домакинството си на испанския Валенсия с 82:83 точки.

Срещата беше от шестия кръг в баскетболната Евролига. Везенков беше над всички с 20 точки, а с реализираните 7 асистенции българският баскетболист подобри личния си рекорд по този показател в Евролигата.

Тимът на Олимпиакос водеше преди началото на последната четвърт със 71:58 точки. Въпреки солидния аванс гръцкият тим допусна Валенсия да навакса изоставането си и при по-малко от 4 секунди преди финала и при резултат 82:80 точки в полза на гръцкия състав, Крис Джоунс изпълни три наказателни удара, за да изведе Валенсия напред в резултата, а в последната атака Олимпиакос не успя да реализира и допусна второ поредно домакинско поражение.

Гръцкият тим вече е с актив от 4 победи и 2 загуби. За победителите от Валенсия Джоунс и Боян Дублевич отбелязаха по 17 точки и испанците са с три победи в шест изиграни мача.